Lika enkelt och naturligt som att ljuset tänds av sig själv med hjälp av en sensor kan ventilationen styras efter behov. Behovsstyrd ventilation blir allt vanligare i kontor, men det var först med Healthy Homes att tekniken blev tillgänglig för bostadshus på riktigt.

Det startade 2012 då forskare på Högskolan Dalarna kom fram till att den enskilt kostnadseffektivaste åtgärden för att spara energi i bostadshus var att sänka ventilationsflödet då ingen är hemma. Det är ganska uppenbart att man med enkla grepp kan spara mycket energi varje veckodag på att ta in mindre kall luft i huset då de flesta familjer är på jobbet och skola. För inte tala om alla semestrar. Att ventilationen inte går på max hela tiden medför både att uppvärmningskostnaden och elanvändning för fläkten blir lägre. Samtidigt kom det fram att inomhusklimatet kunde göras bättre med behovsstyrning. Arbetsmiljöverkets rekommendation för gränsvärde för koldioxid på arbetsplatser är 1000 ppm. Varför ska vi ha sämre luftkvalitet hemma?

Vi som startade Healthy Homes insåg att vi kunde ta forskningen ett steg vidare och göra tusentals hus bättre att bo i. Nu utvecklar och säljer vi behovsstyrd ventilation tillsammans med det belgiska företaget Renson. Vi gör skilland på riktigt. 20000 fläktar säljs årligen i Europa. Samarbetet med Renson gör att vi kan vara längst framme när det gäller denna teknik. 

Vi är nyfikna på just ditt projekt! Ta kontakt om du vill ha råd för att beräkna energibesparingen i energideklarationen eller har problem med inneklimatet i bostaden.

Healthbox 3.0 är den perfekta lösningen för behovsstyrd ventilation och ett hälsosamt inomhusklimat.

RENSON® skapar innovativa koncept och produkter för en hälsosam och bekväm inomhusmiljö i bostäder och byggnader, med minimal energianvändning och en attraktiv design. 

Rensons produkter säljs över hela världen och ligger i absolut framkant när det gäller ventilation och inomhusklimat.

Vill du bli återförsäljare?

Vi söker nu återförsäljare för att kunna täcka installation över hela Sverige.

Se några av våra referensobjekt

Fler och fler upptäcker fördelarna med våra produkter. Här kan du se några utvalda projekt som installerat behovsstyrd ventilation.

Vi utvecklar behovsstyrd ventilation för bostäder i samarbete med det belgiska företaget Renson. Vi har lösningar för villor, fritidshus och flerbostadshus. Våra system är anpassade till svenska förhållanden och finns redan i hus från välkända hustillverkare så som Fiskarhedenvillan. Vårt specialområde är kostnadseffektiva lösningar för renovering av befintliga hus.

HEALTHY HOMES AB

BOX 760

C/O DALARNA SCIENCE PARK

FORSKARGATAN 3

781 27 BORLÄNGE

TELEFON +46 (0)739 47 48 71

info@healthyhomes.se

  • Facebook - Grey Circle