top of page

HEALTHBOX 3.0

Frisk luft i ditt hem

Healthbox är mekanisk frånluftventilation särskilt utvecklat för villor, fritidshus och lägenheter. Med enkel och genial teknik känner systemet av och styr ventilationen efter föroreningar i inomhusluften. 

healthbox.png

Behovsstyrd
ventilation med sensorer

Tystast på marknaden
 

Fukt (H2O)

Fuktsensorer känner av hög relativ fuktighet till följd av till exempel duschning i badrummet och ger signal till fläkten att varva upp. Fukt är känd som orsak till mögel och annan mikrobiell tillväxt som kan orsaka hälsoproblem. Det kan också orsaka fuktskador på ditt hus.

Våra system ventilerar effektivt bort överflödig fukt men säkerställer också att det heller inte blir för torrt. Torr luft kan ge luftvägsproblem och göra dig mer mottaglig för virusinfektioner.

pexels-photo-5938352.jpeg
sdleWnC6M8lLmQ-nh.jpg

Koldioxid (CO2)

Sensorer mäter koldioxid som är en naturlig gas vi människor andas ut, som blir giftig i för höga koncentrationer. Utomhusluft består av ca 420 ppm CO2 medan det i ett otillräckligt ventilerat sovrum kan uppgå till över 1500 ppm CO2 vilket ger symptom som trötthet, huvudvärk och koncentrationssvårigheter. 

Healthbox 3.0 mäter och agerar på nivåerna av CO2 i alla hemmets zoner för att säkerställa frisk luft som får dig att må bra, helt automatiskt.

Flyktiga organiska föreningar (VOC)

Den sista parametern som vi styr ventilationen efter är VOC, som står för flyktiga organiska ämnen, en samlingsbeteckning för en rad olika föroreningar i inomhusluften. Det kan vara lukt som härstammar från blöjbyten, toabesök eller kemikalier du använder vid städning.

 

Så fort systemet känner av en ökning av dessa luktämnen ökas ventilationen för att snabbt få bort lukten och förhindra spridning i huset.

sdlnjRG04Z17ho-nh.jpg
fredrik-ohlander-YAj4gy7jbLo-unsplash.png

Världens smartaste frånluftfläkt

Healthbox 3.0 är mycket tyst behovsstyrd frånluftsventilation utvecklat för alla typer av bostadshus. Inbyggda sensorer känner av och styr ventilationen efter fukt, lukt och koldioxidhalt. Det kan vara lukt som härstammar från blöjbyten eller kemikalier t.ex. från rengöringsmedel. Systemet känner även av fukthalten i våtutrymmen och den koldioxid vi människor avger och ökar ventilationen för att säkerställa frisk luft i alla lägen.

Lämnar man hemmet går ventilationen ner i viloläge för att spara energi. Att ventilationen inte går på max hela tiden medför att båda uppvärmningskostnaden och elanvändning för fläkten blir lägre.

På sommaren kan du enkelt aktivera Breeze mode via appen. Systemet nyttjar då nattkylningsprincipen genom att forcera in en större mängd av den kyligare kvällsluften för att sänka temperaturen inomhus när du ska sova. Smartare och mer energieffektivt än AC för det nordiska klimatet där kvällsluften sällan överstiger 18-20 grader även de varmaste dagarna.

Villor

Vid renovering av din villa kan Healthbox 3.0 implementeras smidigare och billigare än andra alternativ och säkerställa gott inomhusklimat och låg energianvändning. Att installera ett ventilationssystem är extra viktigt i självdragshus där åtgärder har gjort byggnaden tätare t.ex. efter fönsterbyte, eller när ventilationen genom skorstensverkan har gått förlorad. 

Vid nybyggnation kan systemet ingå i en totallösning med t.ex. bergvärmepump och ge bästa energiprestanda. Med vårt Smartzone system som delar upp ditt hem i zoner säkerställer vi frisk luft efter behov i alla rum, året runt. En enda Healthbox 3.0 klarar av så många som 11 zoner och eftersom vårt system är byggt från grunden för att vara enkelt att installera sparar du ofta tiotusentals kronor jämfört med att installera ett FTX-system.

Fritidshus

Healthbox 3.0 är idealiskt för fritidshus då de oftast står tomma, men när de används utsätts för höga belastningar med många personer på liten yta. Du sparar energi när huset står tomt genom att systemet automatiskt går på sparlåga, samtidigt som det väl klarar att säkerställa frisk luft, även när ni är många. Energibesparingen som behovsstyrningen medför i fritidshus ger ännu större besparing jämfört med villor på grund av lägre närvarotid. Vår app gör att du kan ta emot information om driften och inomhusklimatet på distans.

Fördelar med Healthbox

 • Behovsstyrd ventilation med smarta sensorer

 • Smartzone som ventilerar varje rum

 • Tystare än något annat system

 • Breeze mode för varma sommardagar

 • Säkerställer hälsosam luft oavsett belastning

 • Ca 40% energibesparing jämfört med traditionell frånluftsventilation

 • Mindre komplext och mycket billigare än FTX

 • Underhållsfri utan filterbyte

 • Appstyrd (IOS, Android, Windows)

 • Energisnål

 • Sensorer för fukt, Co2 och lukt

 • Elegant design

 • Litet och smidigt 

 • Kompatibelt med svenska spirorör

 • Inga injusteringar av don krävs

 • Enkel installation 

frånluft.jpg

Tillförsel av frisk luft sker genom fönsterventiler eller luftintag i fasaden utan besvärande drag eller buller.

Med vårt Smartzone-system tas frånluft individuellt i alla zoner, även sovrum, för att erhålla dokumenterat bättre inneklimat än svensk norm.

Healthbox® 3.0 mäter luftkvaliteten dygnet runt och anpassar ventilationen där det behövs.

Smarta funktioner i app

Med Healthbox 3.0 App kan du:

 • Få insikt om hur ditt smarta ventilationssystem Healthbox 3.0 tar hand om din inomhusluftkvalitet dag och natt.
   

 • Få en tydlig och snabb översikt på luftkvaliteten i ditt hem

 • Aktivera Breeze mode varma dagar

 • Kontrollera luftkvaliteten i olika rum
   

 • Anpassa din ventilation enligt dina behov (hälsa, miljö eller intensiv profil)
   

 • Förhöj eller sänk ventilationsläget manuellt
   

 • Varning när luftkvaliteten är kritisk eller när det finns ett systemfel

Renson_Healthbox 3.0_User App_02.jpg
Jimmy-Attefall.jpg

Se några av våra referensobjekt

Fler och fler upptäcker fördelarna med våra produkter. Här kan du se några utvalda projekt som installerat behovsstyrd ventilation.

bottom of page