Healthbox i flerbostadshus

Uppdaterad: 21 jan 2019

I flerbostadshus kan behovet av ventilation se väldigt olika ut från lägenhet till lägenhet. Vår behovsstyrda frånluftsventilation Healthbox anpassar sig efter de boende i varje enskild lägenhet och ger därför ett mycket bra inomhusklimat för de boende. Samtidigt hålls energianvändningen nere för hela byggnaden eftersom den inte ventilerar mer än nödvändigt. Healthboxen passar särskilt bra i flerbostadshus som ska konvertera från självdragsventilation eller där varje lägenhet redan har separat ventilation (decentraliserad ventilation). På bilden kan man se hur aggregatet kan byggas in i ett undertak. Ljudnivån från fläkten blir minimal.


Vid renovering av flerbostadshus där varje lägenhet/brandcell ska få separat ventilationssystem hamnar en lösning med Healthbox ofta på samma prisnivå som så kallade ”kryddhylleaggregat”. Vår lösning har flera fördelar. Ta kontakt för att resonera med oss.


Fläkten är mycket tyst och har klarat de strängaste ljudtesten. Aggregatet i sig är inte större än 40*40*20 cm, vilket gör det möjligt att bygga in aggregatet i ett undertak. Våra platta kanaler gör det också lättare att gömma kanaler i lägenheten. Se bilder nedan för inspiration.


Läs mer om Healthbox 3.0 här!

Kolla in Easyflex, våra smarta platta kanaler.Här ser man hur Healthboxen kan byggas in i ett undertak eller i ett skåp. Ljudet från fläkten blir minimal.


0 kommentarer

Vi utvecklar behovsstyrd ventilation för bostäder i samarbete med det belgiska företaget Renson. I tillägg säljer vi Rensons unika utemiljöprodukter. Vi har lösningar för villor, fritidshus och flerbostadshus. Våra system är anpassade till svenska förhållanden och finns redan i hus från välkända hustillverkare så som Fiskarhedenvillan. Vårt specialområde är kostnadseffektiva lösningar för renovering av befintliga hus.

HEALTHY HOMES AB

BOX 760

C/O DALARNA SCIENCE PARK

FORSKARGATAN 3

781 27 BORLÄNGE

TELEFON +46 (0)739 47 48 71

info@healthyhomes.se

  • Facebook - Grey Circle