top of page

Hälsosamma energismarta fastigheterHealthy Homes och SmartFront inleder nu ett samarbete för energismart renovering av flerbostadshus. Just nu pågår projekteringen för det första renoveringsprojektet tillsammans där kunskap, teknik och produkter från dem kombineras.


Det finns ett stort antal flerbostadshus i Sverige som har ett mer eller mindre akut behov av renovering. De har ofta ett ohälsosamt inomhusklimat och är dåligt isolerade vilket gör att de inte heller uppfyller dagens krav på energieffektivitet. Healthy Homes och SmartFront inleder därför ett samarbete för renovering av flerbostadshus.


Healthy Homes utvecklar behovsstyrd ventilation för bostäder i samarbete med det belgiska företaget Renson. Gemensamt för Healthy Homes lösningar för villor, fritidshus och flerbostadshus är att ventilationen är behovsstyrd i realtid utifrån aktuella nivåer av CO2, fukt och lukt (VOC). Det finns mycket energi att spara när ventilationen anpassas optimalt efter behovet samtidigt som du får ett hälsosamt inomhusklimat.


- Vi är mycket glada över vårt nya samarbete med SmartFront, vi tycker deras energismarta renoveringsmetoder passar perfekt att kombinera med våra produkter för ventilation, säger John Are Myhren, grundare av Healthy Homes, tillika forskare i byggteknik på Högskolan Dalarna.


SmartFront har utvecklat en patenterad metod för uppgradering av fasad, ventilation och fönster på befintliga fastigheter. Installationen ger en betydande energibesparing och en hälsosam boendemiljö.


- Med tillgång till Healthy Homes kunnande och produkter för behovsstyrd ventilation blir våra installationer än mer kompletta. Vi ser det här som en början på ett långt och berikande samarbete, säger Stefan Forsberg, VD på SmartFront.


Healthy Homes och SmartFront erbjuder renovering för flerbostadshus som kommer resultera i en energieffektiv fastighet med ett hälsosamt inomhusklimat. Det innebär också minimal störning för boende och – kanske det viktigaste – att de kan bo kvar i sina lägenheter under tiden som arbetet pågår.

Frågor/Kontakt:


Jonn Are Myhren, VD, Healthy Homes

073-947 48 71

Stefan Forsberg, VD, SmartFront AB

070-241 70 15

Filer för publicering:

Pressmeddelande - Healthy Homes och Smar
Ladda ner • 4.30MB

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page