top of page

Behovsstyrd ventilation vid renovering av villor

Vi som jobbar i Healthy Homes tycker att hållbart byggande handlar om så mycket mer än att bygga nya energisnåla och miljövänliga hus. Återhållsamhet av energi och att göra våra befintliga hus bättre att bo i är för oss minst lika viktigt. Vi tror att modern ventilationsteknik kan bidra till att vi mår bättre i våra hem och öka inomhusklimatet i våra befintliga hus. Därför utvecklar vi teknik som med hjälp av sensorer känner av och styr luftutbytet efter föroreningar i inomhusluften. Vi strävar efter att skapa system som är smidiga att implementera vid renovering av hus med självdrag eller frånluftsventilation.


Healthbox 3.0
Healthbox 3.0

Vår Healthbox är särskilt lämplig att implementera om du har självdragsventilation som inte fungerar tillräckligt bra eller om du har en frånluftsfläkt som du vill byta ut. Healthbox är kompatibelt med svenska spirorör och kan därför att appliceras på ett befintligt kanalsystem, med några tillägg för styrning av ventilationen. Aggregatet kan placeras på en kallvind för att underlätta kanaldragning och minska antalet synliga kanaler inne i huset. Den kan också placeras i ett förråd eller byggas in i undertak, se nedan för exempel. Healthboxen är mycket tyst och tar väldigt lite plats, vilket gör det lättare att hitta en lämplig plats i ett befintligt hus. Endast frånluftsdonen/gallren blir direkt synliga för de boende och finns i olika designer som lätt kan övermålas för att smälta in.


Glöm inte att du kan använda ROT-avdrag vid installationen!Installation

Ni som jobbar med att installera ventilationssystem, kolla in denna videon om installation av Healthbox 3.0. Ingen injustering krävs på donen! Styrventilerna med sensorer för styrning av ventilationen sitter antingen i aggregatet eller kopplas in med kabel i aggregatet för att sedan kalibreras automatiskt. Kort sagt en väldigt enkel och automatiserad installation och driftsättning.0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page